De Geschiedenis van Loods, van scheepswerf tot restaurant

Scheepswerf Krul
In 1882 kocht Johannes Krul sr. de scheepswerf van Jacob Amels. Amels werd aangesteld als scheepstimmerman en als leermeester voor zonen Johannes en Klaas Krul. In 1890 werd het bedrijf overgeschreven op naam van de gebroeders Krul. De gebroeders Krul bouwden tussen 1885 en 1906 blazers, aken en botters op de scheepswerf. In 1906 gingen de gebroeders Krul zakelijk uit elkaar. Na de 1e wereldoorlog is de nieuwbouw van grote schepen gedaan voor de familie Krul, in 1920 ging het laatste grote schip van de helling. Johannes zette het bedrijf voort, met de bouw van kleinere schepen en reparatie en onderhoud aan schepen. Zelfs na een allesvernietigende brand op 19 mei 1939 ging de scheepswerf door.

In 1965 stopt de scheepswerf met de werkzaamheden, de werf werd verkocht aan Rederij Doeksen.

Rederij Doeksen heeft de loodsen van de werf gebruikt voor reparatie, onderhoud en opslag, tot in 2010 het idee ontstond om er een restaurant te starten.

Loods
Medio 2010 startte de bouw van het restaurant. Drie van de vier oude loodsjes van de familie Krul werden afgebroken, om er een nieuw gebouw op te realiseren. De geschiedenis blijft te zien aan het uiterlijk van het nieuwe gebouw, de drie puntdaken van de loodsen van Krul zijn erin verwerkt.

De vierde loods van Krul is blijven staan, opgeknapt van binnen en van buiten.

In april 2011 opende Loods Lounge Restaurant onder de Rederij Doeksen vlag. Loods wordt nu geëxploiteerd door Paula van Dijk.

Variërende én internationale keuken
Werken graag met Terschellinger producten
Zonnig terras óf lekker warm bij de open haard